ПІДБІР РАЦІОНАЛЬНОГО КРОКУ БАЛОК НАСТИЛУ ДЛЯ БАЛОЧНОЇ КЛІТКИ СПРОЩЕНОГО ТИПУ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2019)
У  статті  наведені  результати  оптимізації  кроку  балок  у  балочній  клітці спрощеного типу, коли на вертикальні несучі конструкції (стіни, колони) спираються сталеві балки  двотаврового  профілю.  Оптимальний  крок  балок  підібраний  таким  чином,  щоб сумарні  витрати  сталі  на  балки  і  настил  були  мінімальними.  Проведено  дослідження,  для яких значень кроку, жорсткість балки забезпечена при рівності лівої та правої частин умови міцності  за  нормальними  напруженнями.  З’ясовано,  у  якому  випадку  при  знайденому оптимальному  кроку  балок,  забезпечена  її  жорсткість.  З  метою  з’ясування  практичної застосовності  отриманих  результатів,  задача  була  розв’язана  при  контрольних  числових даних.