ВПЛИВ ПЕРІОДУ ЗАМИКАННЯ НА НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН КОНСТРУКЦІЙ СТАЛЕВИХ КАРКАСІВ ОДНОПОВЕРХОВИХ БУДІВЕЛЬ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2019)
Проведений  чисельний  експеримент,  в  якому  змодельовані  та  розраховані сталеві  каркаси  однопролітних  одноповерхових  будівель  при  шарнірному  та  жорсткому з’єднанні  колон  з  фундаментами.  Досліджений  вплив  способу  з’єднання  колон  з фундаментами, температури атмосферного повітря та періоду замикання сталевих каркасів на напружено-деформований стан несучих конструкцій. Проаналізовані згинальні моменти і найбільші  напруження  в  конструкціях.  Показано,  що  вибір  періоду  замикання  сталевого каркасу з урахуванням розрахункової схеми може служити засобом управління напружено-деформованим станом несучих конструкцій.