ПРАКТИЧНІ ПІДХОДИ ДО РОЗРАХУНКУ КОНІЧНИХ ПОКРІВЕЛЬ СТАЛЕВИХ СИЛОСНИХ ЄМНОСТЕЙ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2019)
Дана стаття присвячена дослідженню параметрів напружено-деформованого стану  елементів  конічних  покрівель  циліндричних  силосів  виконаних  з  тонколистових сталевих  конструкцій.  На  практичному  прикладі,  розглядаються  аспекти  застосування аналітичного  розрахунку  внутрішніх  зусиль  та  переміщень  для  головних  радіальних  ребр покрівель, виконаних у вигляді ферм з паралельними поясами. Проілюстровані особливості врахування  в  розрахунковій  схемі  ребра  присутності  кільцевих  ребер  жорсткості,  а  також запропонована спрощена процедура оцінки діючих навантажень, що полягає у застосуванні еквівалентного  навантаження  з  визначеними  параметрами.  Числова  реалізація  дозволяє виконати  оцінку  точності  даного  розрахунку  та  свідчить  про  простоту  його  виконання, порівняно з комп’ютерною процедурою на основі методу скінчених елементів.