ОСОБЛИВОСТІ ПРОЕКТУВАННЯ КОНВЕЄРНОЇ ГАЛЕРЕЇ ЗЕРНОВОГО ПЕРЕВАНТАЖУВАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2019)
У  статті  автори  досліджують  питання  призначення  раціонального конструктивного  вирішення  конвеєрної  галереї  зернового  перевантажувального  комплексу морського  торгівельного  порту.  З  різноманітних  можливих  конструктивних  вирішень пролітної  будови  прийнята  конструкція  за  розрізною  схемою  з  об’ємного  просторового блоку з несучими фермами, перерізи стержнів яких запроектовані із замкнутих тонкостінних гнутозварних  профілів.  Плоскі  двогілкові  опори  галереї  з  одноплощинною  розкісною з’єднувальною решіткою запроектовані в двох варіантах – з гілками з прокатного двотавра і,  альтернативно,  із  складеного    тонкостінного  двотавра  з  гофрованою  синусоїдальною стінкою.