ОЦІНЮВАННЯ НАДІЙНОСТІ МЕТАЛЕВИХ СПІРАЛЬНО-ФАЛЬЦЕВИХ СИЛОСІВ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
У статті описано розроблену методику оцінювання надійності інноваційних металевих  спірально-фальцевих  силосів  на  основі  аналізу  резерву  міцності  з  врахуванням складного  напружено-деформованого  стану.  За  цією  методикою  проведено  оцінювання надійності силосу ємністю 1020 м 3 . Силосна конструкція завантажувалась різними сипучими матеріалами,  статистичні  характеристики  яких  було  зібрано  і  узагальнено.  Результати визначення  основних  значень  параметрів  оцінювання  надійності  силосу  представлено  у табличній  формі.  На  основі  отриманих  даних  побудовано  графіки  зміни  напружень  та характеристики  безпеки  в  залежності  від  розкиду  характеристик  сипучого  матеріалу. Обґрунтовано  висновок  про  достатню  надійність  конструкцій  металевих  спірально-фальцевих силосів, розрахованих за діючими нормами.