ЕФЕКТИВНА КОНСТРУКЦІЯ СТАЛЕВОГО КАРКАСУ БАГАТОПОВЕРХОВОЇ БУДІВЛІ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
В  роботі  виконаний  статичний  і  динамічний  аналіз  конструкції  сталевого каркасу  багатоповерхової  торгівельно-офісно-готельної  будівлі  в  місті  Павлоград, запроєктованої  в  межах  робіт  по  відновленню  зруйнованого  житлового  фонду  України. Статичний  аналіз  виявив  відповідність  закладених  проєктних  рішень  вимогам  чинних стандартів України в галузі проєктування сталевих конструкцій. В якості рекомендацій було запропоновано відмова від прокатних профілів і їх заміна на аналогічні зварні, що підвищить загальний  рівень  надійності  вузлових  з  з’єднань  каркасу.  Динамічний  аналіз  дозволив отримати  нижні  власні  форми  і  частоти  коливань  каркасу,  що  є  підгрунтям  до  оцінки  в подальшому розрахунку на динамічне прогресуюче рунування.