СТВОРЕННЯ НАДІЙНИХ ТА ЖИВУЧИХ ЗЕРНОСХОВИЩ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА СВІТОВОЇ ПРОДОВОЛЬЧОЇ КРИЗИ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
В  статті  детально  висвітлена  повна  інженерна  методика  перевірочного розрахунку  конструкцій  сталевих  зерносховищ  на  основі  загальноєвропейської  системи нормування  Eurocode  з  урахуванням  настанов  національного  додатку.  Для  оцінки напружено-деформованого  стану  окремих  конструктивних  елементів  силосу  було  залучено два  методи:  безпосередньо  метод  кінцево-елементного  аналізу  без  врахування  ефектів геометричної  та  фізичної  нелінійності  та  теоретичний  метод,  заснований  на  мембранній теорії у лінійно-пружній постановці в припущенні лінійно-пружних характеристик матеріалу і  лінійної  теорії  малих  деформацій.  Виконана  перевірка  практичної реалізації  методики  на прикладі реальних конструкцій сталевих силосних ємностей.