ВРАХУВАННЯ СУМІСНОЇ РОБОТИ ДИСКІВ ПОКРИТТІВ ЗІ ЗБІРНОГО ЗАЛІЗОБЕТОНУ У СКЛАДІ ПРОЛІТНИХ ЗГИНАЛЬНИХ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
Виконаний  порівняльний  розрахунок  плоскої  сталевої  ферми  покриття  із парних  кутиків  просторового  каркасу  одноповерхової  промислової  будівлі  за загальноприйнятою  розрахунковою  схемою,  –  без  врахування  сумісної  роботи  з  диском покриття,  а  також  з  врахуванням  спільної  роботи  каркасу  із  залізобетонними  ребристими плитами. Обґрунтовано використання чисельного моделювання фрагмента покриття методом скінченних  елементів  у  ПК  «ЛІРА  САПР  2022»  шляхом  порівняльного  аналізу  внутрішніх зусиль в елементах ферми та її загальної маси за двома розрахунковими моделями.