ПОРІВНЯННЯ МЕТОДИК ПРОНИКНЕННЯ ДІЇ ЗАСОБІВ ПОВІТРЯНОГО НАПАДУ ПРОТИВНИКА В ЗАЛІЗОБЕТОНІ КОНСТРУКЦІЇ СПОРУД ЗАХИСТУ ОБ’ЄКТІВ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
На основі огляду літератури виявлено тенденції розвитку досліджень споруд інженерного захисту об’єктів критичної інфраструктури. Визначено і узагальнено проведені експериментальні і теоретичні дослідження залізобетонних захисних конструкцій. Оглянуто дослідження  конструкцій  із  використанням  різних  матеріалів.  Визначено,  що  одним  із перспективних напрямків є використання багатошарових композитних конструкцій. Виконано огляд основних методик розрахунку проникнення бойових частин засобів повітряного нападу противника  під  час  удару  в  захисні  конструкції.  Зроблено  узагальнений  висновок  щодо використання  модифікованої  методики  NDRC  (CША)  для  оцінки  експериментальних досліджень.