ЧИСЕЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПОСИЛЕННЯ СТАЛЕВОГО ПІДЗЕМНОГО ЦИЛІНДРИЧНОГО РЕЗЕРВУАРУ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
Досить  часто,  у  реальних  умовах  експлуатації,  підземні  резервуари призначені  для  зберігання  рідких  матеріалів,  втрачають  експлуатаційну  придатність  за короткий  термін  експлуатації.  Найбільша  кількість  дефектів  пов’язана  з  втратою  місцевої стійкістю оболонок резервуару. У роботі проведено аналіз напружено-деформованого стану типового резервуару об’ємом 75,0 м 3  з циліндричної двошарової оболонки. Визначені причини втрати місцевої стійкості оболонок та надані відповідні рекомендації. Метою роботи є визначення напружено-деформаційного стану резервуара для виявлення причин  деформацій  корпусу  та  надання  відповідних  рекомендацій  щодо  його  зміцнення. Працює в реальних умовах експлуатації за фактичного навантаження.