БІОПОЗИТИВНА БУДІВЛЯ РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
В  статті  приводяться  результати  експериментального  проектування біопозитивної  будівлі  на  прикладі  проекту-прототипу  житлового  блоку  реабілітаційного комплексу.  Розроблено  конструктивне  рішення  з  модульних  елементів  (стінових  панелей, панелей перекриття та покриття), наведені концептуальні креслення будівельних конструкцій та  основних  вузлів  сполучення.  Для  обґрунтування  запропонованого  конструктивного рішення  біопозитивної  будівлі  проведено  дослідження  напружено-деформованого  стану  з використанням програмного комплексу ЛІРА-САПР. Сформульовані теоретичні положення та  виконано  оцінку  ступеня  використання  несучої  здатності  конструктивних  елементів, проведено  аналіз  прогинів  та  переміщень.  Результати  показали,  що  всі  конструкції задовольняють умови несучої здатності та експлуатаційної придатності.