ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ СТІНКИ СТАЛЕВОГО СПІРАЛЬНО-ФАЛЬЦЕВОГО СИЛОСУ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2023)
Наведено  інформацію  щодо  найпоширеніших  типів  металевих  силосів  за конструкцією  корпусу.  Розглянуто  конструкцію  сталевих  спірально-фальцевих  силосів. Проаналізовано  специфіку  конструкції  спірально-фальцевого  силосу,  яка  впливає  на  їх напружено-деформований  стан.  Наведено  характеристики  силосу,  з  якого  були  взяті  зразки для  проведення  експерименту.  Розглянуто  зразки  та  обладнання  для  експериментального дослідження стінки металевого спірально-фальцевого силосу. Виявлено характер деформації міжфальцевої  зони  та  характер  розкриття  фальцевого  замка  при  дії  згинаючого навантаження. Зроблено аналіз отриманих результатів експериментального дослідження.