ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ТЕРМОГРАФІЧНОЇ ДЕФЕКТОСКОПІЇ ДЛЯ СТАЛЕВИХ БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ З УРАХУВАННЯМ ЇХ РЕАЛЬНОГО СТАНУ В УМОВАХ ЕКСПЛУАТАЦІЇ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2023)
У  статті  наведені  результати  дослідження  особливостей  застосування термографічної  дефектоскопії  для  сталевих  будівельних  конструкцій  з  урахуванням  їх реального  стану  в  умовах  експлуатації.  Завданням  дослідження  є  підвищити  ефективність використання  методу  активної  термографії  для  обстеження  експлуатованих  сталевих конструкцій з урахуванням їх реального стану в умовах експлуатації. Суттєвою проблемою при  термографічній  дефектоскопії  сталевих  конструкцій  є  властивість  металів віддзеркалювати  інфрачервоне  випромінення.  Разом  з  вищезазначеними  аспектами,  також дуже  важливу  роль  має  і  спосіб  термічного  збудження  (нагрівання)  обстежуваної  ділянки конструкції.  Автори  роблять  висновки  про  те,  що  термографічна  дефектоскопія  повинна здійснюватися  в  контексті  з  усіма  факторами,  які  можуть  впливати  на  точність  та ефективність роботи відповідного обладнання.