ОЦІНКА КОРОЗІЙНОЇ ЗАХИЩЕНОСТІ КОНСТРУКЦІЙ ТА СПОРУД ЗА ФАКТИЧНИМ СТАНОМ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2023)
Робота  включає  результати  досліджень  з  розширення  функціональних можливостей  застосування  комбінованих  конструкцій  у  будівництві,  підвищення архітектурної  виразності  будівель  і  споруд.  Дослідження  визначають  необхідність удосконалення  вимог  щодо  забезпечення  якості  та  надійності  засобів  і  методів протикорозійного захисту. В даний час розвиток розрахункових методів оцінки надійності та конструктивної  безпеки  пов'язаний  з  побудовою  інформаційно-аналітичних  баз  даних визначальних  параметрів  корозійного  стану  будівельних  металоконструкцій.  Таким  чином створюється  основа  для  постановки  та  реалізації  завдань  управління  експлуатаційним терміном служби будівель та споруд у корозійних середовищах шляхом підвищення якості та  надійності  заходів  первинного  та  вторинного  захисту  металоконструкцій  з  урахуванням рівня  корозійної  небезпеки.  Встановлено  взаємозв'язок  між  значеннями  показників корозійної стійкості та довговічності металоконструкцій.