ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ПОВЗУЧОСТІ НА НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН ДЕРЕВОЗАЛІЗОБЕТОННИХ БАГАТОПОВЕРХОВИХ БУДІВЕЛЬ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2022)
В статті приводяться результати теоретичгих досліджень впливу повзучості бетону  та  деревини  на  напружено-деформований  стан  деревозалізобетонних багатоповерхових  будівель.  Для  аналізу  прийнято  квадратний  в  плані  будинок-прототип рамної каркасної системи із дерев’яними несучими конструкціями (клеєна деревина та LVL) та  залізобетонним  ядром  жорсткості.  Кількість  поверхів  варіювалася  від  5  до  20.  Для урахування  повзучості  бетону  застосована  модель  Eurocode  EN  1992-1-1,  для  деревини  – модель  повзучості  пружно-в’язко-пластичного  тіла  T.  Toratti.  Отримані  дані  щодо  зміни вертикальних  переміщень  характерних  точок  каркасу  (колон  та  ядра  жорсткості),  а  також величини поздовжніх зусиль в балках протягом 50 років експлуатації.