ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ КОНСТРУКЦІЇ МЕТАЛЕВИХ СПІРАЛЬНО-ФАЛЬЦЕВИХ СИЛОСІВ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2022)
Розглянуто  конструкцію  сталевих  спірально-фальцевих  силосів.  Наведено характеристики  силосу,  з  якого  були  взяті  зразки  для  проведення  експерименту.  Приведені  механічні характеристики застосованої сталі DX51D+Z140, які були одержані за допомогою випробування  плоских  зразків  на  розтяг.  Розглянуто  зразки  та  обладнання  для експериментального дослідження фальцевого замка. Наведено етапи руйнування фальцевого замка  в  залежності  від  розтягуючого  навантаження.  Розглянуто  характер  розкриття фальцевого з’єднання. Описано стадії роботи фальцевого замка. Зроблено аналіз отриманих результатів експериментального дослідження.