ПРОГИНИ ПІДСИЛЕНИХ ТА НЕПІДСИЛЕНИХ БАЛОК ПРЯМОКУТНОГО ПЕРЕРІЗУ З КЛЕЄНОЇ ДЕРЕВИНИ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2022)
Наведено методику експериментальних досліджень підсилених (сталевою та стрічковою арматурою) та непідсилених балок прямокутного перерізу з клеєної деревини за поперечного  згину.  За  результатами  експерименту  встановлено  прогини  таких  елементів. Також  побудовано  графіки  залежності  прогинів  від  граничного  моменту.  Встановлено,  що найбільш жорсткими  були зразки третьої серії з арматурою діаметром 12 мм в стиснутій зоні, а в розтягнутій – композитною стрічковою.