ТЕХНІЧНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СПОРУДИ І РОЗРОБКА КОНСТРУКЦІЇ РАМИ З ХОЛОДНОФОРМОВАНИХ ТОНКОСТІННИХ ПРОФІЛІВ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2021)
У  статті  наведені  результати  технічного  обстеження  несучих  конструкцій навісу. Обстеження виконувалось з метою визначення несучої здатності несучих конструкцій покрівлі у зв'язку з розташуванням сонячних панелей на даху будівлі.  Запропонована нове  полегшене покриття даху з профільованого листа та конструкція рами з  холодноформованих елементів П-профілю  та С-профілю для улаштування покриття і  сонячних панелей.   Розроблено  вузол  кріплення  конструкції  рами  з    холодноформованих  елементів  до існуючих залізобетонних прогонів покриття. Виконано  перевірочний  розрахунок  несучих  конструкцій  навісу  в  програмному комплексі «Ліра САПР 2013».