ВИЗНАЧЕННЯ ЗАЛИШКОВОГО РЕСУРСУ БУДІВЕЛЬНИХ СТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ ЗА ПОКАЗНИКАМИ ІНДЕКСУ НАДІЙНОСТІ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2021)
У  статті  автори  пропонують  розрахункову  методику  рівня  ресурсної надійності  конструкцій,  які  потрібно  ремонтувати  (відновлювати),  які  експлуатуються значний час без особливих проблем із безпекою. У статті розглянуті розрахункові значення індексу надійності для конструкцій, які експлуатуються за граничним терміном експлуатації, з  накопиченими  дефектами  і  пошкодженнями.  Для  удосконалення  механізму  розрахунку значення  індексу  надійності  для  конструкцій,  що  експлуатуються  за  граничним  терміном експлуатації,  з  накопиченими  дефектами  і  пошкодженнями, поставлено  кілька  завдань  для визначення  таких  значень  індексу  надійності,  нижче  яких  конструкція  непридатна  для подальшої  експлуатації  і  визначення  та  встановлення  значень  індексу  надійності,  для можливого  проведення  відновлювальних  робіт  (реконструкції,  ремонту)  для  посилення  і продовження залишкового ресурсу конструкцій.  Остаточні значення індексу надійності для всіх типів конструкцій та порядок визначення залишкового  ресурсу  на  основі  аналізу  індексу  надійності  розраховано  у  імовірнісній постановці.