СУМІСНА РОБОТА СТАЛЕВОЇ І БАЗАЛЬТОВОЇ ПЛАСТИКОВОЇ АРМАТУРИ З БЕТОНОМ У СКЛАДІ БАЛКОВИХ КОНСТРУКЦІЙ (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2021)
Представлені експериментальні дані міцності, прогинів та утворення тріщин у  бетонних  балках  зі  сталевою  і  базальтопластиковою  (BFRP)  арматурою  з  розмірами 2000х200х100мм  за  дії  статичного  і  малоциклового  повторного  навантаження.  Результати досліджень  основних  параметрів  працездатності  дослідних  елементів  подані  у  вигляді відповідних  експериментально-статистичних  залежностей  за  дії  експлуатаційного  і руйнівного  навантажень  при  однакових  конструктивних  чинниках.  За  допомогою стохастичного та графічного аналізу оцінений вплив виду арматури і конструктивних факторів на міцнісні та деформативні характеристики, а також на тріщиностійкість експериментальних зразків – балок.