ТЕХНОЛОГІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВТОРИННОГО ЗАХИСТУ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ ВІД КОРОЗІЇ В УМОВАХ АГРЕСИВНИХ ВПЛИВІВ МЕТАЛУРГІЙНОГО ВИРОБНИЦТВА (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2021)
Дослідження спрямовані на формування і розвиток інноваційних розробок у напрямку підвищення корозійної захищеності металевих конструкцій, як важливого засобу забезпечення  якості  та  безпеки  експлуатації  промислових  споруд.  Удосконалено  методику визначення  ознак  корозійного  руйнування,  діагностики  технічного  стану  ґратчастих металевих  конструкцій  за  рівнем  корозійної  небезпеки.  На  підставі  вивчення  корозійного стану  конструкцій  і  умов  експлуатації  розроблені  заходи  щодо  підвищення  довговічності рудно-грейферного  крана  перевантажувача.  Встановлено  принципи  конструктивних  і технологічних заходів забезпечення довговічності відповідно до вимог корозійної небезпеки споруди.  Визначено  критичні  показники  захисту  металоконструкцій  в  умовах  корозійних впливів в межах їх граничних значень.