(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2020)
Дослідження спрямовані на визначення ознак корозійного руйнування, умов моніторингу та діагностики технічного стану металоконструкцій за рівнем корозійної небезпеки будівельного об’єкта. У роботі розглянуто експлуатаційний стан конструкцій гранчастої несучої вежі димової труби. Використано принципи процесного підходу для реалізації завдань управління терміном служби металоконструкцій в корозійних агресивних середовищах. Розглянуті заходи забезпечення довговічності у відповідності нормативним вимогам за рівнем корозійної небезпеки будівельного об’єкта, який визначає критичні показники засобів захисту металоконструкцій в умовах режиму корозійних впливів в межах граничних значень.