(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2019)
Проведений чисельний експеримент, в якому змодельовані та розраховані сталеві каркаси однопролітних одноповерхових будівель при шарнірному та жорсткому з’єднанні колон з фундаментами. Досліджений вплив способу з’єднання колон з фундаментами, температури атмосферного повітря та періоду замикання сталевих каркасів на напружено-деформований стан несучих конструкцій. Проаналізовані згинальні моменти і найбільші напруження в конструкціях. Показано, що вибір періоду замикання сталевого каркасу з урахуванням розрахункової схеми може служити засобом управління напружено-деформованим станом несучих конструкцій.