(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2019)
Дана стаття присвячена дослідженню параметрів напружено-деформованого стану елементів конічних покрівель циліндричних силосів виконаних з тонколистових сталевих конструкцій. На практичному прикладі, розглядаються аспекти застосування аналітичного розрахунку внутрішніх зусиль та переміщень для головних радіальних ребр покрівель, виконаних у вигляді ферм з паралельними поясами. Проілюстровані особливості врахування в розрахунковій схемі ребра присутності кільцевих ребер жорсткості, а також запропонована спрощена процедура оцінки діючих навантажень, що полягає у застосуванні еквівалентного навантаження з визначеними параметрами. Числова реалізація дозволяє виконати оцінку точності даного розрахунку та свідчить про простоту його виконання, порівняно з комп’ютерною процедурою на основі методу скінчених елементів.