(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2019)
У статті автори досліджують питання призначення раціонального конструктивного вирішення конвеєрної галереї зернового перевантажувального комплексу морського торгівельного порту. З різноманітних можливих конструктивних вирішень пролітної будови прийнята конструкція за розрізною схемою з об’ємного просторового блоку з несучими фермами, перерізи стержнів яких запроектовані із замкнутих тонкостінних гнутозварних профілів. Плоскі двогілкові опори галереї з одноплощинною розкісною з’єднувальною решіткою запроектовані в двох варіантах – з гілками з прокатного двотавра і, альтернативно, із складеного тонкостінного двотавра з гофрованою синусоїдальною стінкою.