(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
В роботі виконаний статичний і динамічний аналіз конструкції сталевого каркасу багатоповерхової торгівельно-офісно-готельної будівлі в місті Павлоград, запроєктованої в межах робіт по відновленню зруйнованого житлового фонду України. Статичний аналіз виявив відповідність закладених проєктних рішень вимогам чинних стандартів України в галузі проєктування сталевих конструкцій. В якості рекомендацій було запропоновано відмова від прокатних профілів і їх заміна на аналогічні зварні, що підвищить загальний рівень надійності вузлових з з’єднань каркасу. Динамічний аналіз дозволив отримати нижні власні форми і частоти коливань каркасу, що є підгрунтям до оцінки в подальшому розрахунку на динамічне прогресуюче рунування.