(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
Стаття присвячена дослідженню зниження ризиків можливого виникнення виробничих небезпек під час демонтажу металоконструкцій баштового крана в умовах обмеженого простору будівельного майданчику, розташованого в зоні міської агломерації. Представлені розробки з аналізу процесу демонтажу баштового крана в умовах обмеженого простору будівельного майданчика та міської забудови. Мета наукової роботи – виявлення факторів, що впливають на безпеку технологічного процесу демонтажу, аналіз і систематизація даних про хід робіт в умовах обмеженого простору будівельного майданчика, з’ясування варіантів демонтажу кранів, які є найбільш вигідним для підприємства. Запропонована методика спрямована на зниження ризиків технологічного процесу демонтажу підкранових конструкцій та розмірів збитку, що є актуальним завданням у сфері будівництва.