(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2024)
Досить часто, у реальних умовах експлуатації, підземні резервуари призначені для зберігання рідких матеріалів, втрачають експлуатаційну придатність за короткий термін експлуатації. Найбільша кількість дефектів пов’язана з втратою місцевої стійкістю оболонок резервуару. У роботі проведено аналіз напружено-деформованого стану типового резервуару об’ємом 75,0 м 3 з циліндричної двошарової оболонки. Визначені причини втрати місцевої стійкості оболонок та надані відповідні рекомендації. Метою роботи є визначення напружено-деформаційного стану резервуара для виявлення причин деформацій корпусу та надання відповідних рекомендацій щодо його зміцнення. Працює в реальних умовах експлуатації за фактичного навантаження.