(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2023)
Наведено інформацію щодо найпоширеніших типів металевих силосів за конструкцією корпусу. Розглянуто конструкцію сталевих спірально-фальцевих силосів. Проаналізовано специфіку конструкції спірально-фальцевого силосу, яка впливає на їх напружено-деформований стан. Наведено характеристики силосу, з якого були взяті зразки для проведення експерименту. Розглянуто зразки та обладнання для експериментального дослідження стінки металевого спірально-фальцевого силосу. Виявлено характер деформації міжфальцевої зони та характер розкриття фальцевого замка при дії згинаючого навантаження. Зроблено аналіз отриманих результатів експериментального дослідження.