(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2023)
У статті наведені результати дослідження особливостей застосування термографічної дефектоскопії для сталевих будівельних конструкцій з урахуванням їх реального стану в умовах експлуатації. Завданням дослідження є підвищити ефективність використання методу активної термографії для обстеження експлуатованих сталевих конструкцій з урахуванням їх реального стану в умовах експлуатації. Суттєвою проблемою при термографічній дефектоскопії сталевих конструкцій є властивість металів віддзеркалювати інфрачервоне випромінення. Разом з вищезазначеними аспектами, також дуже важливу роль має і спосіб термічного збудження (нагрівання) обстежуваної ділянки конструкції. Автори роблять висновки про те, що термографічна дефектоскопія повинна здійснюватися в контексті з усіма факторами, які можуть впливати на точність та ефективність роботи відповідного обладнання.