(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2023)
Робота включає результати досліджень з розширення функціональних можливостей застосування комбінованих конструкцій у будівництві, підвищення архітектурної виразності будівель і споруд. Дослідження визначають необхідність удосконалення вимог щодо забезпечення якості та надійності засобів і методів протикорозійного захисту. В даний час розвиток розрахункових методів оцінки надійності та конструктивної безпеки пов’язаний з побудовою інформаційно-аналітичних баз даних визначальних параметрів корозійного стану будівельних металоконструкцій. Таким чином створюється основа для постановки та реалізації завдань управління експлуатаційним терміном служби будівель та споруд у корозійних середовищах шляхом підвищення якості та надійності заходів первинного та вторинного захисту металоконструкцій з урахуванням рівня корозійної небезпеки. Встановлено взаємозв’язок між значеннями показників корозійної стійкості та довговічності металоконструкцій.