(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2022)
Розглянуто конструкцію сталевих спірально-фальцевих силосів. Наведено характеристики силосу, з якого були взяті зразки для проведення експерименту. Приведені механічні характеристики застосованої сталі DX51D+Z140, які були одержані за допомогою випробування плоских зразків на розтяг. Розглянуто зразки та обладнання для експериментального дослідження фальцевого замка. Наведено етапи руйнування фальцевого замка в залежності від розтягуючого навантаження. Розглянуто характер розкриття фальцевого з’єднання. Описано стадії роботи фальцевого замка. Зроблено аналіз отриманих результатів експериментального дослідження.