(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2022)
Робота включає результати досліджень стану вторинного захисту від корозії для забезпечення довговічності будівельних металоконструкцій. Вирішується завдання збереження якісних та кількісних показників за умов впливу агресивної атмосфери промислових підприємств. Викладено методику вдосконалення ефективності технології засобів та методів виконання вторинного захисту металоконструкцій від корозії при моніторингу технічного стану. Розроблено процедуру обслуговування конструкцій за фактичним станом. Визначено порядок складання специфікацій заходів захисту від корозії за критерієм корозійної небезпеки. Встановлено функціональні залежності між працездатністю основних та допоміжних конструкцій. Визначено взаємозв’язок між значеннями показників корозійної стійкості та довговічності металоконструкцій.