(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2022)
У роботі представлено практичне застосування моделі гістерезисної огинаючої на прикладі болтових з’єднань балки та колони. Модель гістерезисної огинаючої є новою аналітичною трилінійною моделлю, яка може описати циклічну поведінку з’єднань у стійкій до моменту сталевій рамі та підходить для нелінійного аналізу статичної тяги. Принцип визначення параметрів моделі гістерезису заснований на нелінійній кривій з’єднань, яку можна визначити компонентним методом за допомогою програмного забезпечення для проектування з’єднань. Криву нелінійного крутіння моменту, отриману програмним забезпеченням, слід ідеалізувати за допомогою трилінійної кривої. Потім параметри моделі гістерезисної огинаючої отримують шляхом множення параметрів нелінійної моделі на нелінійну експоненціальну функцію. Прогнозування циклічної поведінки з’єднання за допомогою моделі гістерезисної огинаючої є задовільним для подальшого практичного застосування.