(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2021)
У статті наведені результати технічного обстеження несучих конструкцій навісу. Обстеження виконувалось з метою визначення несучої здатності несучих конструкцій покрівлі у зв’язку з розташуванням сонячних панелей на даху будівлі. Запропонована нове полегшене покриття даху з профільованого листа та конструкція рами з холодноформованих елементів П-профілю та С-профілю для улаштування покриття і сонячних панелей. Розроблено вузол кріплення конструкції рами з холодноформованих елементів до існуючих залізобетонних прогонів покриття. Виконано перевірочний розрахунок несучих конструкцій навісу в програмному комплексі «Ліра САПР 2013».