(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2021)
У статті автори пропонують розрахункову методику рівня ресурсної надійності конструкцій, які потрібно ремонтувати (відновлювати), які експлуатуються значний час без особливих проблем із безпекою. У статті розглянуті розрахункові значення індексу надійності для конструкцій, які експлуатуються за граничним терміном експлуатації, з накопиченими дефектами і пошкодженнями. Для удосконалення механізму розрахунку значення індексу надійності для конструкцій, що експлуатуються за граничним терміном експлуатації, з накопиченими дефектами і пошкодженнями, поставлено кілька завдань для визначення таких значень індексу надійності, нижче яких конструкція непридатна для подальшої експлуатації і визначення та встановлення значень індексу надійності, для можливого проведення відновлювальних робіт (реконструкції, ремонту) для посилення і продовження залишкового ресурсу конструкцій. Остаточні значення індексу надійності для всіх типів конструкцій та порядок визначення залишкового ресурсу на основі аналізу індексу надійності розраховано у імовірнісній постановці.