(untitled) (Збірник наукових праць «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини», 2021)
Представлені експериментальні дані міцності, прогинів та утворення тріщин у бетонних балках зі сталевою і базальтопластиковою (BFRP) арматурою з розмірами 2000х200х100мм за дії статичного і малоциклового повторного навантаження. Результати досліджень основних параметрів працездатності дослідних елементів подані у вигляді відповідних експериментально-статистичних залежностей за дії експлуатаційного і руйнівного навантажень при однакових конструктивних чинниках. За допомогою стохастичного та графічного аналізу оцінений вплив виду арматури і конструктивних факторів на міцнісні та деформативні характеристики, а також на тріщиностійкість експериментальних зразків – балок.